Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

16 Ιουνίου 1974 ΠΑΟΚ Κυπελλούχος Ελλάδος - Αναστασιάδης προς Πουπάκη:"Καλά, εσύ δεν έχεις πιάσει ποτέ πέναλτι, θέλεις να βάλεις κιόλας;"




Κύπελλο Ελλάδας 1974
Στις 16 Ιουνίου 1974 ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος νικώντας σε έναν συγκλονιστικό τελικό τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Στον δρόμο προς τον τελικό, είχαμε αποκλείσει την Καστοριά με 5-0, τα Νέα Μουδανιά με 7-2, την ΑΕΚ με 3-1, το Αιγάλεω με 2-0 και τον Πιερικό με 1-0.
Τα γκολ
19'Λάθος του Ιωσηφίδη, επωφελήθηκε ο Γκαϊτατζής που πάσαρε στον Τριαντάφυλλο, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό.50' Ο Παρίδης  με διαγώνιο σουτ από απόσταση 15 μέτρων διαμόρφωσε το 1-1. Στο 66 ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Γούναρη, όμως ο τερματοφύλακας Γιάννης Στέφας απέκρουσε τη μπάλα στην εκτέλεση του Καραβίτη.
Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των παικτών του ΠΑΟΚ να στήσουν τη μπάλα στη λευκή βούλα της περιοχής του Ολυμπιακού, μετά από ανατροπή του Παρίδη από τον Βιέρα. Ο Ασλανίδης ευστόχησε, έκανε το 2-1 και η Νέα Φιλαδέλφεια μετατράπηκε σε Τούμπα απο τους 12.000 εκδρομείς-οπαδούς μας.
Ο Ολυμπιακός, όμως ξαναμπήκε στον αγώνα στο 80, όταν ο Κρητικόπουλος μετά από σέντρα του Περσίδη ιοφάρισε σε 2-2.
Τα πέναλτι
Η παράταση έληξε χωρίς να διαφοροποιηθεί το σκορ και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Στη Θεσσαλονίκη οι δρόμοι είχαν νεκρώσει, καθώς ο αγώνας μεταδιδόταν τηλεοπτικά από το ΕΙΡΤ. Παπαδημητρίου και Σαράφης σκόραραν. Επόμενος εκτελεστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο τερματοφύλακας Πουπάκης που έστειλε τη μπάλα άουτ.
Αμέσως έτρεξε κοντά του ο Άγγελος Αναστασιάδης για να του τσακίσει ακόμη περισσότερο τα νεύρα. "Καλά, εσύ δεν έχεις πιάσει ποτέ πέναλτι, θέλεις να βάλεις κιόλας;", του είπε χωρίς να πάρει απάντηση. Ο Παρίδης έκανε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ και το επόμενο πέναλτι του Ολυμπιακού κατέληξε και πάλι άουτ από τον Περσίδη. Σειρά είχε ο Κούδας.
Ο Πουπάκης απέκρουσε και αυτή τη φορά ο Αναστασιάδης δεν σχολίασε. Στα τέσσερα επόμενα πέναλτι, οι Γκλέζος, Αναστασιάδης, Σιώκος και Αποστολίδης βρήκαν στόχο. Τελικό αποτέλεσμα: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 4-3. Ο ΠΑΟΚ Κυπελλούχος Ελλάδος.
Π.Α.Ο.Κ. (Σάνον): Στέφας, Γούναρης, Τσιλιγγιρίδης, Πέλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης (114' Φουντουκίδης), Κούδας, Σαράφης, Ασλανίδης (95' Αναστασιάδης), Αποστολίδης.
Ολυμπιακός (Πετρόπουλος): Πουπάκης, Γκαϊτατζής, Σιώκος, Γκλέζος, Αγγελής, Περσίδης, Βιέρα, Δεληκάρης, Λοσάντα (56' Καραβίτης, 105' Παπαδημητρίου), Τριαντάφυλλος, Κρητικόπουλος.